اعزام دانشجو به ترکیه به یکی از ایده ال و محبوب ترین گزینه ها به خصوص برای دانشجویان ایرانی به دلیل نزدیکی جغرافیایی به ایران، هزینههای مقرونبهصرفه تحصیل و زندگی، و کیفیت بالای دانشگاهها از جمله دلایلی هستند که ترکیه را یکی از مقاصد برتر برای ادامه تحصیل تبدیل کرده است. تحصیل در ترکیه و اعزام دانشچو به ترکیه دارای شرایطی است که در ادامه به صورت کامل به بررسی شرایط اعزام دانشجو به ترکیه، مدارک لازم، هزینهها، بهترین دانشگاهها و مزایا و معایب تحصیل در این کشور میپردازیم تا راهنمایی کامل برای شما همراهان عزیز ارائه دهیم. اگر شما هم قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارید، اپلای لند به عنوان یکی از موسسات برتر در زمینه اعزام دانشجو به ترکیه است که شما را در مسیر رسیدن به رویاهایتان یاری می کند. برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در تماس باشید تا در سریع ترین زمان پذیرش خود را دریافت نماید.
اعزام دانشجو به ترکیه
ترکیه با قرار گرفتن در بین دو قاره اروپا و آسیا، فرهنگ غربی وش رقی را در کنار هم پوشش داده است و این کشور با داشتن بیش از 200 دانشگاه، سیستم آموزشی پیشرفته و مطابق با استانداردهای اموزشی جهان دارد که در رده دانشگاه های برتر دنیا قرار دارند. . دلایل و عواملی بسیاری وجود دارند که سبب جذب دانشجویان بین المللی بسیاری به ترکیه می شود که در ادامه به تعدادی از مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت؛
• هزینههای تحصیل و زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی بسیار مقرون به صرفه تر و اقتصادی است.
• دانشگاه های ترکیه دارای اعتبار بین المللی هستند و توانسته اند در رتبه بندی های جهانی رتبه خوبی را کسب نمایند.
• سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه مطابق با استانداردهای جهانی است.
• بیشتر دانشگاههای ترکیه در برنامههای تبادل دانشجو مثل تبادل دانشجو اراسموس، فارابی و مولانا عضو هستند و دانشجویان می توانند دوره تحصیلی خود را در کشورهای برتر جهان بگذرانند.
• امکان تحصیل به زبان ترکی یا انگلیسی
• دانشجویان ایرانی میتوانند بدون نیاز به ویزا وارد ترکیه شوند و بعد برای ویزای تحصیلی اقدام نمایند و احتیاج به گرفتن ویزای پیچیده ندارند.
• کشور ترکیه با در نظر گرفتن شرایط بورسیه مختلف مانند ترکیه بورسلاری هزینههای تحصیل، اقامت و حتی سفر را پوشش میدهد.
• فاصله مسافتی نزدیک با ایران که امکان رفتوآمد آسان را برای دانشجویان فراهم میکند.
• امکانات اقامتی و خوابگاههای دانشجویی در ترکیه
• امکانات رفاهی مجهز و پیشرفته چون زمین های ورزشی، کتابخانه، آزمایشگاه های مجهز و…
بررسی شرایط اعزام دانشجو به ترکیه
اعزام دانشجو به ترکیه، دارای مراحل و شرایط خاصی است که این شرایط بسته به مقطع تحصیلی (کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری) متفاوت است:
• مقطع کارشناسی
شما برای تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه ملزم به ارائه مدارکی چون؛ دیپلم دبیرستان به همراه ترجمه معتبر ، ریزنمرات دبیرستان به همراه ترجمه رسمی ، مدرک زبان ترکی یا انگلیسی ، پاسپورت ، عکس هستید.
از دیگر مواردی که برای پذیرش در دانشگاه های ترکیه نیاز دارید شرکت در آزمون ورودی است که برخی دانشگاهها آزمون YÖS (آزمون ورودی برای دانشجویان خارجی) یا SAT را ملاک پذیرش قرار میدهند. دانشگاههای خصوصی معمولاً نیازی به آزمون ندارند و تنها شرط معدل کافی است. برای شرکت در دوره کارشناسی معمولاً محدودیت سنی خاصی وجود ندارد، اما بهتر است زیر 25 سال باشید.
• مقطع کارشناسی ارشد
برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد شما باید مدارکی چون مدرک کارشناسی، رزومه، انگیزهنامه، مدرک زبان انگلیسی یا ترکی به همراه پاسپورت و عکس خود را ارائه دهید. برخی دانشگاهها آزمون ALES را درخواست میکنند، اما در دانشگاههای خصوصی معمولاً نیازی نیست و رشته کارشناسی ارشد باید مطابق با رشته کارشناسی شما باشد.
• مقطع دکتری
مدارک مورد نیاز: مدرک کارشناسی ارشد، مقالات علمی (ترجیحاً منتشرشده در مجلات معتبر)، پروپوزال تحقیقاتی، مدرک زبان.
شرایط خاص: داشتن استاد راهنما (سوپروایزر) و قبولی در مصاحبه از الزامات اصلی است.
• الزامات زبان
شما برای تحصیل در ترکیه می توانید به دو زبان ترکی و انگلیسی تحصیل نمایید. اما اگر مدرک زبان ندارید، میتوانید در دورههای آمادگی زبان دانشگاه شرکت کنید و پس از کسب نمره موردنظر دانشگاه ادامه تحصیل دهید.
هزینههای اعزام دانشجو به ترکیه چقدر است؟
یکی از مهم ترین آیتم های هر فرد در تصمیمگیری برای تحصیل در خارج از کشور هزینه ها است. هزینه اعزام دانشجو به ترکیه، بسته به نوع دانشگاه (دولتی یا خصوصی) و شهر محل تحصیل و رشته و زبان تحصیلی شما متفاوت است:
1-شهریه دانشگاه
شهریه دانشگاه بر حسب این که شما رد دانشگاه دولتی یا خصوصی تحصیل می کنید و در چه رشته ای تحصیل می کنید متغیر است .
-دانشگاههای دولتی: بین 300 تا 2000 دلار در سال (رشتههای پزشکی ممکن است تا 5000 دلار باشد).
-دانشگاههای خصوصی: بین 5000 تا 25000 دلار در سال، بسته به رشته و دانشگاه.
1-هزینه زندگی در ترکیه
هزینه زندگی در ترکیه نسبت به سایر کشورهای اروپایی و امریکایی بسیار کمتر است و حدودا به شرح زیر است؛
-اجاره خوابگاه یا خانه: 150 تا 500 دلار در ماه.
-خوراک و حملونقل: 200 تا 400 دلار در ماه.
-بیمه درمانی: حدود 50 تا 100 دلار در سال.
بورسیههای تحصیلی
دانشگاه های ترکیه دارای بورسیه های مختلفی هستند که کامل ترین آنها بورسیه ترکیه بورسلاری شامل شهریه، خوابگاه، بیمه و کمکهزینه ماهانه (حدود 1000 لیر برای کارشناسی) است و برای دانشجویان ممتاز در دسترس است و برای بهره مندی از این بورسیه باید در موعد مقرر ثبت نام نمایید و این بورسیه به دانشجویان ممتاز و دارای رزومه قوی تعلق می گیرد که در آزمون نیز نمره موردنظر را کسب نمایند.
بهترین دانشگاههای ترکیه برای اعزام دانشجو کدام اند؟
کشور ترکیه دارای دانشگاههایی با رتبهبندی جهانی بالاست که این دانشگاه ها مورد تأیید وزارت علوم و بهداشت ایران نیز هستند. برخی از برترین دانشگاهها عبارتند از:
• دانشگاه کوچ : این دانشگاه دارای رتبه جهانی 400 می باشد و رشته های پرطرفدار این دانشگاه پزشکی، مهندسی، مدیریت است.
• دانشگاه سابانچی: که دارای رتبه جهانی 500 است و بر روی نوآوری و تحقیقات تمرکز دارد.
• دانشگاه حاجت تپه : یک دانشگاه دولتی در ترکیه است که مورد تأیید وزارت بهداشت ایران نیز هست و در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی بسیار معتبر است.
• دانشگاه بیلکنت : زبان تدریس این دانشگاه انگلیسی است و مناسب برای رشتههای مهندسی و علوم انسانی است.
• دانشگاه فنی خاورمیانه :یکی از بهترین دانشگاههای دولتی با رتبه بالا در رشته های مهندسی است.
مراحل اعزام دانشجو به ترکیه
مراحل اعزام دانشجو به ترکیه و تحصیل در دانشگاه های ترکیه به شرح زیر است که می توانید تمامی این مراحل را به کارشناسان ما در اپلای لند بسپارید و با خیال راحت در رشته موردنظر خود تحصیل نمایید.
• در ابتدا دانشگاه و رشته موردنظر خود را بر اساس علاقه و شرایط خود انتخاب می نمایید.
• سپس برای اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه و رشته موردنظر خود مدارک را به دانشگاه ارسال کرده و منتظر ایمیل نامه پذیرش باشید.
• پس از دریافت پذیرش، با مدارک لازم (پاسپورت، نامه پذیرش، تمکن مالی) به سفارت ترکیه مراجعه کنی و درخواست ویزای تحصیلی دهید.
• در مرحله آخر و پس از دریافت ویزا و ورود به ترکیه باید اجازه اقامت دانشجویی در ترکیه را دریافت نمایید که معمولاً یکساله و قابل تمدید است.
بررسی مزایا و معایب تحصیل در ترکیه
تحصیل در ترکیه دارای مزایای بسیاری است ولی در کنار این مزایا معایبی نیز دارد که د ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت؛
از مزایای تحصیل در ترکیه می توان به هزینه کم تحصیل و زندگی نسبت به سایر کشورهای اروپایی، امکان تحصیل به زبان انگلیسی، مدارک دارای اعتبار بین المللی، نزدیکی مسافت به ایران، فرهنگ نزدیک با ما ایرانیان ، عضویت رد برنامه های تبادل دانشجویی و… اشاره کرد.
در کنار این مزایا می توان به معایبی چون نرخ بیکاری حدود 13%که یافتن کار پس از تحصیل را کمی دشوار میکند،کمبود خوابگاه در برخی دانشگاههای دولتی، هزینههای بالای دانشگاههای خصوصی برای برخی رشتهها اشاره کرد که در مقابل مزایای تحصیل در ترکیه این موارد ناچیز هستند.
نکته: اگر قصد ادامه زندگی یا تحصیل در ایران را دارید، قبل از اقدام، دانشگاههای مورد تأیید وزارت علوم یا بهداشت ایران را بررسی کنید تا مدرک شما در ایران قابل ارزشیابی باشد و با دریافت مشاوره از موسسات معتبر انتخابی درست ترتداشته باشید و سریع تر و مطمئن تر پذیرش دریافت نمایید.
اعزام دانشجو به ترکیه در سال 2025 انتخابی ایده ال برای افرادی است که به دنبال تحصیل باکیفیت و مقرونبهصرفه در کشوری نزدیک به ایران هستند.شما می توانید با برنامهریزی دقیق و انتخاب دانشگاه مناسب، دررشته موردنظر خود تحصیل نمایید. اپلای لند با سالها تجربه در زمینه اعزام دتنشجو به ترکیه با بهره گیری از گروهی از مشاوران متخصص مهاجرت تحصیلی شما را در این پروسه یاری می نماید و سریع و فوری برای شما در رشته و دانشگاه موردنظرتان پذیرش دریافت می کند.