برای ما ایرانی ها ترکیه میتواند بهترین انتخاب و مقصد برای تحصیل باشد. مهم ترین ویژگی نزدیکی به ایران است که علاوه بر آن هزینه های نسبتا کم زندگی و تحصیل نسبت به اروپا خواهان بسیاری دارد. از طرفی دیگر، معمولا گرفتن پذیرش تحصیلی در دانشگاههای ترکیه به نسبت دیگر کشورها راحتتر است. معمولا افرادی که به ما مراجعه میکنند سوالاتی از قبیل شهریه ها ، شرایط پذیرش، آزمون ها و… دارند.
تحصیل در ترکیه
در سالهای اخیرترکیه به یکی از مقاصد پرطرفداردانشجویان برای تحصیل شده است. از بین این رشته ها پزشکی جز پرطرفدارترین این رشته ها است که اخیرا طرفداران زیادی پیداکرده است. سیستم آموزشی دانشگاههای ترکیه مطابق با استانداردهای جهانی است ودانشجویان برای ادامه تحصیل درمقاطع دیگر میتوانند به کشورهای دیگر مهاجرت نمایند. این دانشگاه ها بسیار معتبرند و در برنامه های تبادل دانشجویی عضو هستند . هزینه تحصیل در این کشور بسیار مقرون به صرفه است.وجود امکانات مدرن ، بیمارستان های دانشکاهی ، آزمایشکاه های مجهز و … دانشجویان را برای ورود به بازار کار آماده می کند.
- امنیت این کشوربه دلیل فرهنگ غنی
- نزدیکی به ایران و کم شدن هزینه های رفت و امد
- سیستم آموزشی مطابق با استانداردهای روز دنیا
- اعتبار بین المللی مدارک
- تحصیل به زبان انگلیسی
- دارا بودن پردیس های مدرن و مجهز که دوران تحصیلی بی نظیری را برای دانشجویان رقم می زند.
- مقرون به صرفه بودن هزینه تحصیل و زنذگی نسبت به سایر کشورهای اروپایی و امریکایی
- مهمان نوازی مردم ترکیه و نزدیکی و سازگاری فرهنک ها
- خوابگاه های دانشجویی ووعده های غذایی دانشجویی
- سیستم حمل و نقل پیشرفته و تخفیف های دانشجویی برای دانشجویان
- فرصت های شغلی پس از تحصیل
- و…
برای مشاوره رایگان فرم زیر را پر کنید
سیستم آموزشی در ترکیه چگونه است؟
سیستم آموزشی ترکیه هم چون سیستم آموزشی ایران دارای مقاطع پیشدبستانی، ابتدایی، متوسطه، و آموزش عالی است. آموزش ابتدایی و متوسطه اجباری و رایگان است، اما در مقطع آموزش عالی، دانشجویان بینالمللی باید شهریه پرداخت کنند، مگر اینکه بورسیه دریافت کنند.
مقاطع تحصیلی دانشگاهی در ترکیه
تحصیلات دانشگاهی در ترکیه دارای 4 مقطع است که به شرح زیر است:
- کارشناسی: طول دوران تحصیلی 4 سال طول است و برای رشتههای پزشکی و دندانپزشکی 5 تا 6 سال است.
- کارشناسی ارشد: 2 سال می باشد.
- دکتری: بین 3 تا 5 سال است و به رشته و دانشگاه بستگی دارد.
- کاردانی: دورههای 2ساله برای آموزشهای فنی و حرفهای است.
پذیرش برای تحصیل در ترکیه
زبان تحصیلی اکثر دانشگاههای دولتی به زبان ترکی است ، اما دانشگاههای معتبر مانند دانشگاه کوچ، بیلکنت، و سابانجی بسیاری از رشته ها را به زبان انگلیسی ارائه می دهند. برای تحصیل به زبان ترکی باید گواهی شرکت در آزمون برای تحصیل به TOMER را داشته باشید و برنامه انگلیسی مدرک آیلتس و تافل الزامی است. البته دانشگاه های خصوصی در صورت نداشتن مدرک زبان می توانید در دوره های امادگی زبان دانشگاه شرکت نمایید.
شرایط پذیرش بسته به دانشگاه، مقطع تحصیلی، و رشته متغیر است. که اپلای لند در این قسمت به بررسی کلی شرایطاخذ پذیرش پرداخته است.مدارک موردنیاز برای تحصیل در ترکیه:
- دیپلم دبیرستان (برای مقطع کارشناسی) یا مدرک کارشناسی (برای ارشد و دکتری).
- ترجمه رسمی مدارک تحصیلی به زبان ترکی یا انگلیسی.
- رزومه و انگیزهنامه
- مدرک زبان (تومر برای ترکی، آیلتس یا تافل برای انگلیسی).
- توصیهنامه (برای مقاطع ارشد و دکتری).
- پاسپورت معتبر.
- تمکن مالی
آزمونهای پذیرش تحصیلی ترکیه
- آزمون YÖS :آزمون دانشجویان خارجی برای ورود به دانشگاههای دولتی. این آزمون شامل سؤالات ریاضی، هوش، و هندسه است.
- آزمون SAT :برای دانشگاههایی که برنامههای انگلیسیزبان دارند، مانند دانشگاه بغازیچی. حداقل نمره موردنیاز بسته به دانشگاه متفاوت است.
- آزمون GRE: برای برخی رشتههای ارشد و دکتری، بهویژه در حوزه مهندسی است.
- تحصیل بدون آزمون: برخی دانشگاههای خصوصی و حتی دولتی با شرط معدل (حداقل 14) دانشجو میپذیرند.
برای تحصیل در ترکیه شما هیچ محدودیتی سنی ندارید و تنها برای استفاده از بورسیه ترکیه بورسلاریمعمولاً متقاضیان زیر 21 سال برای کارشناسی، زیر 30 سال برای ارشد، و زیر 35 سال برای دکتری اولویت دارند.
تحصیل در مقطع کارشناسی در ترکیه
شما برای تحصیل در مقطع کارشناسی ترکیه ابتدا باید شرط معدل یعنی معدل بالی 12 را داشته باشید تا امکان شرکت در آزمون های ورودی را داشته باشید. همانطور که قبلا هم گفتیم طول دوران تحصیل در این مقطع 4 سال است و در رشته های پزشکی 6 سال است. امتحان ورودی دانشگاه ها به زبان ترکی آزمون یوس و جهت کورس های انگلیسی آزمون سات می باشد.
هزینه تحصیل در ترکیه برحسب این که در چه رشته ای و در دانشگاه خصوصی یا دولتی تحصیل می نمایید متغیر است دردانشگاه های دولتی که به زبان ترکی تدریس می شود، مبلغی در حدود 300 دلار الی 800 دلار آمریکا است و اگر در دانشگاه های دولتی به زبان انگلیسی تدریس شود، هزینه تحصیل مبلغی در حدود 500 دلار الی 1500 دلار آمریکا خواهد بود.
در دانشگاه های خصوصی که به زبان انگلیسی در مقطع کارشناسی تدریس می شود، هزینه تحصیل در حدود 5000 دلار الی 20000 دلار آمریکا برای دانشجویان بین المللی برآورد شده است.
شما برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی به مدارکی احتیاج دارید که به شرح زیر است:
- فرم درخواست پذیرش در سایت
- دیپلم دبیرستان به همراه ترجمه رسمی
- ریز نمرات به همراه ترجمه
- گواهی شرکت در آزمون های ورودی دانشگاه و مدرک زبان
- پرداخت هزینه درخواست
تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی ترکیه
پزشکی و دندان پزشکی را می توان یکی از محبوب ترین رشته های این دانشگاه به حساب آورد که هرساله دانشجویان بسیاری برای تحصیل در این رشته ها به ترکیه مهاجرت می کنند. دوره پزشکی در دانشگاه های ترکیه 6 سال به طول می انجامد.
3 سال اول تحصیل دانشجویان علاوه بر شرکت در کلاس ها باید تحقیقات آزمایشگاهی و بالینی را نیز انجام دهند و در سال های 5 و 6 با حضور در بیمارستان های دانشگاهی دوره های عملی را می گذرانند و برای ورود به بازار کار آماده می شوند.
مخدارک اعطایی از دانشگاه های پزشکی در ترکیه در سطح بین المللی معتبر است و بسیاری از این دانشگاه ها نیز دارای تاییدیه وزارت بهداشت هع=ستند و شما می توانید پس از فارغ التحصیلی در ایران مشغول به کار شوید..
اکثر دانشگاه هاب ترکیه این رشسته ها را به زبان ترکی تدریس می کنند و فقط تعدادی از دانشگاه های ترکیه به زبان انگلیسی این رشته ها را تدریس می کنند.. هزینه تحصیل در کالج های پری مدیکال در کشور ترکیه در حدود 4000 دلار الی 5000 دلار آمریکا است.
برای ورود به دانشگاه های ترکیه در رشته های پزشکی،حتما باید در ازمون های ورودی دانشگاه شرکت نمایید و حداقل نمره را کسب نمایید. . هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه در رشته پزشکی، بین 3000 دلار تا 9000 دلار آمریکا است و در دانشگاه های خصوصی بین 10000 دلار تا 25000 دلار آمریکا است.
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در ترکیه
- دانشگاه آجی بادام
- دانشگاه آتاتورک
- دانشگاه آنکارا
- دانشگاه باهچه شهیر
- دانشگاه باشکنت
- دانشگاه دکوز ایلول
- دانشگاه اژه ازمیر
- دانشگاه قاضی
- دانشگاه حاجه تپه
- دانشگاه استانبول
- دانشگاه کاتب چلبی
- دانشگاه کوچ
- دانشگاه مارمارا
- دانشگاه اوندکوز مایس
- دانشگاه یدی تپه Yeditepe University
- دانشگاه مدیپول استانبول
- دانشگاه آیدین
بورسیه تحصیلی در ترکیه
دولت ترکیه برای رفاه حال دانشجویان بین المللی کمک هزینه هایی را تحت عنوان ترکیه بورسلاری برای دانشجویان بین المللی برای تحصیل در ترکیه در نظر گرفته است که هر ساله به دانشجویان بسیاری تعلق می گیرد. از مزایای این بورسیه علاوه بر معافیت از شهریه دانشگاه، بیمه درمانی و خوابگاه نیز ارائه می شود.
برای دریافت این بورسیه باید دارای رزومه قوی باشید و عموما بورسیه تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دانشجویان اعطا می شود که البته در مقطع کارشناسی ارشد با شرایط خیلی خاصی دریافت بورسیه تحصیلی امکان پذیر است. افرادی که می توانند بورسیه دریافت کنند دارای شرایط زیر هستند:
- دارای رزومه قوی هستند
- ریز نمرات و معدل بالا
- فارغ التحصیل از دانشگاه های معتبر
- مدرک زبان آیلتس در حد نمره 7 و برای دانشگاه های دولتی ترکیه نیاز به نمره قابل قبول در آزمون yos می باشد
- داشتن مقالات به چاپ رسیده باشند
- نامه تأییدیه از استاد راهنمایی به عنوان تاییدیه دانشجوی ممتاز
درایفت بورسیه می تواند تمامی هزینه های تحصیل و زندگی شما را ساپورت نماید و شما با خیال راحت به تحصیل بپردازید. برخی دانشگاه های ترکیه شرایط بورسیه ای نختلفی را ارئه می دهند که در ادامه تعدادی از انها اورده ایم:
- بورسیه دانشگاه کوچ: که بخشی از شهریه یا کل آ ن را تخفیف می گیرید، کمکهزینه ماهانه، و اقامت رایگان برای دانشجویان ارشد و دکتری نیز از بورسیه های این دانشگاه است.
- بورسیه دانشگاه بیلکنت:این دانشگاه بورسیه هایی را برای دانشجویان ممتاز در نظر گرفته است.
بورسیه دانشگاه سابانجی:پوشش کامل شهریه و کمکهزینه برای رشتههای فنی و مهندسی در نظر گرفته است.
برای دریافت بورسیه، داشتن معدل بالا، رزومه قوی، و شرکت در مصاحبه (در صورت نیاز) ضروری است.
شرایط سنی برای دریافت بورسیه تحصیلی ترکیه
- در مقطع لیسانس و پزشکی، باید کمتر از 21 سال سن داشته باشید.
- در مقطع فوق لیسانس، کمتر از 30 سال سن است.
- در مقطع دکتری، باید کمتر از 35 سال سن داشته باشید.
شرط معدل جهت پذیرش ثبت نام بورسیه ترکیه
- مقطع لیسانس حداقل معدل 14 از 20 یا 70 از 100 است
- مقطع فوق لیسانس حداقل معدل 15 از 20 یا 75 از 100 لازم است.
- مقطع دکتری حداقل معدل 15 از 20 یا 75 از 100 لازم است.
نکته: برای رشته های پزشکی و دندان پزشکی حداقل معدل باید 18 از 20 یا 90 از 100 باشد.
بررسی هزینههای تحصیل و زندگی در ترکیه
یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در ترکیه، هزینههای پایین آن نسبت به سایر کسورهای اروپایی و آمریکایی است. که اپلای لند در ادامه، جزئیات هزینهها را بررسی میکند:
- هزینه تحصیل: هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی به زبان ترکی تا 800 دلار در سال است و به زبان انگلیسی در حدود 450 تا 1500 دلار در سال است. برای تحصیل در دانشگاله های خصوصی ترکیه بین 5000 تا 20,000 دلار در سال، بسته به رشته و دانشگاه متغیر است. تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی ترکیه در دانشگاه های دولتی حدود 1500 تا 6000 لیر در سال است و در دانشگاههای خصوصی تا 25,000 دلار در سال است.
- هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه: که این هزینه به شهر و سبک زندگی فرد بستگی دارد. زندگی در استانبول در حدود 500 تا 800 دلار در ماه است و در شهرهای آنکارا و ازمیر400 تا 600 دلار در ماه است و این درحالی است که زندگی در شهرهای کوچکتر مانند قونیه 300 تا 500 دلار در ماه است که این هزینهها شامل اجاره خوابگاه یا خانه، غذا، حملونقل، و سایر مخارج روزمره است.
خوابگاههای دانشجویی برای تحصیل در ترکیه
اکثر دانشگاهها خوابگاههایی با هزینه ماهانه 50 تا 200 دلار ارائه میدهند که بسته به این که در خوابگاه های دولتی ، خصوصی یا موقوفی اقامت دارید متغیر است. اجاره آپارتمان در شهرهای بزرگ مانند استانبول نیز بین 300 تا 600 دلار در ماه است که شما در آپارتمان ها دراای استقلال بیشتری هستید.
دانشگاههای برتر برای تحصیل در ترکیه کدام اند؟
ترکیه دارای دانشگاه هایی با اعتبار جهانی است که از جمله این دانشگاه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- دانشگاه بغازیچی بهترین دانشگاه ترکیه با برنامههای انگلیسیزبان است و برای رشتههای مهندسی، علوم اجتماعی، و مدیریت مناسب است.
- دانشگاه فنی خاورمیانه که معروف به کیفیت بالای آموزش در مهندسی و علوم طبیعی است.
- دانشگاه استانبول قدیمیترین دانشگاه ترکیه با بورسیههای متنوع است.
- دانشگاه کوچ دانشگاه خصوصی با امکانات پیشرفته و بورسیههای جذاب است.
- دانشگاه بیلکنت اولین دانشگاه خصوصی ترکیه با تمرکز بر آموزش به زبان انگلیسی است.
دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
برای تحصیل در ترکیه شما نیاز به دریافت ویزای تحصیلی دارید و برای دریافت ویزا باید مراحلی را طی نمایید که ابتدا باید از دانشگاه های معتبر ترکیه نامه پذیرش دریافت نمایید و سپس مدارک مورد نیاز دانشگاه را جمع اوری نمایید و به سفارت یا کنسولگری ترکیه در ایران مراجعه نمایید. مدت زمان صدور ویزا معمولاً 2 تا 4 هفته است. توصیه میشود حداقل 2 ماه قبل از شروع ترم اقدام کنید.
این مدارک به شرح زیر است؛
- پاسپورت معتبر.
- نامه پذیرش دانشگاه.
- فرم درخواست ویزا.
- مدارک مالی (تمکن مالی برای پوشش هزینهها).
- بیمه درمانی.
پس از دریافت ویزای تحصیلی ترکیه و ورود به ترکیه شما باید با مراجعه به اداره مهاجرت ترکیه اقدام به دریافت اقامت تحصیلی نمایید. این اقامت یکساله است و قابل تمدید است.
رشتههای پر طرفدار برای تحصیل در ترکیه در ترکیه
برخی رشتهها به دلیل بازار کار مناسب و درآمد بالا برای تحصیل در ترکیه بسیار پرطرفدار هستند و هر ساله دانشجویان بسیاری برای تحصیل در این رشته ها درخواست می دهند.
- پزشکی و دندانپزشکی با مدارکی معتبری و هزینه مقرون به صرفه نسبت به دانشگاه های اروپا و آمریکا
- مهندسی (مکانیک، کامپیوتر، برق) در دانشگاه های فنی ترکیه
- داروسازی با آینده کاری عالی
- مدیریت و اقتصاد که برای کار در بازارهای بین المللی مناسب است
- روانشناسی و علوم اجتماعی که در ترکیه در حال رشد است
زندگی دانشجویی در ترکیه
زندگی دانشجویی در ترکیه ترکیبی از تحصیل، تفریح، و تجربه فرهنگی است. شهرهای دانشجویی مانند استانبول، آنکارا، و ازمیر امکانات ی چون کتابخانهها و مراکز تحقیقاتی پیشرفته،
فعالیتهای فرهنگی مانند فستیوالها و نمایشگاهها.حملونقل عمومی ارزان با کارت دانشجویی،رستورانها و کافههای دانشجویی با قیمت مناسب را ارئه می دهند و دوران تحصیلی بی نظیری را برای دانشجویان رقم می زنند.
شرایط کار در هنگام تحصیل در ترکیه
اگر در ترکیه تحصیل می کنید با توجه به هزینه های زندگی و تحصیل شما می توانید اجازه کار دریافت نمایید و بخشی از این هزینه ها را با کار کردن کسب نمایید و در هنگام تحصیل به کار مشغول شوید و تجربه و هارت کسب کنید و با فرهنگ مردم ترکیه آشنا شوید و تسلط بیشتری پیدا کنید.
کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان مقطع کارشناسی،10 ساعت در هفته و دانشجویان در مقطع فوق لیسانس در هفته، حدود 20 ساعت اجازه دارند به صورت پاره وقت در ترکیه کار کنند. در مقطع دکتری نیز دانشجویان می توانند با انجام پروژه های پژوهشی از دانشگاه ها حقوق دریافت نمایند.
اگر شما به زبان ترکی مسلط باشید راحت تر کار پیدا خواهید کرد. اگ مجوز کار از سوی وزارت داخله و پلیس ترکیه صادر می شود که معمولا به دانششجویان کارشناسی مجوز کار نمی دهند.
در صورتی که مجوز کار نداشته باشید می توانید در رستوران ها، کافه ها و فروشندگی در مغازه ها مشغول شوید. اگر به زبان ترکی تسلط داشته باشید و تخصصی داشته باشید می توانید رد شرکت ها مشغول به کار شوید.
اخذ اقامت ترکیه پس از دوره تحصیلی
شما می توانید پس از فارغ التحصیلی در ترکیه با داشتن شرایط خاصی در این کشور بمانند و اقامت خود را در این کشور کسب نمایند. اگر شما در دوران دانشجویی خود به کارهای پاره وقت در این کشور پرداخته باشید و به زبان ترکی تسلط پیدا می کنیدد و تجربه کاری خود را افزایش می دهید. پس می توانید پس از فارغ التحصیلی شغل مناسبی پیدا کرده و قرارداد کاری مناسبی دریافت نمایند.
دانشجویان بین المللی پس از پایان تحصیلات ویزای کار یکساله دریافت می نمایند و بعد از یافتن کار و عقد قرارداد با یک کارفرمای ترک، اقامتشان را تمدید می کنند. در این بین متقاضیان حتما باید مجوز کار نیز داشته باشند تا بتوانند به صورت قانونی در این کشور کار کنند. تسلط به زبان ترکی نیز شانس شما را در پیدا کردن شغل افزایش دهد .
اگر شمابتوانید موفق به دریافت پیشنهاد شغلی از سوی کارفرمای ترک شوید، می توانید ویزای اقامت تحصیلی خود را به ویزای اقامت کاری ترکیه تبدیل نمایند. در ابتدا ویزای کار موقت می گیرید و سپس به مدت 5 سال تمدید می شود و در صورتی که در این کشور به مدت 8 سال کار کنند، می توانند اقامت دائم کشور ترکیه را کسب نمایند.
اپلای لند در این مقاله به بررسی کامل تحصیل در ترکیه صفر تا صد با تمام جزئیات پرداخته است و در صورتی که شما قصد مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه را دارید، می توانید با توجه به شرایط خود اقدام به پذیرش از دانشگاه های این کشور نمایید تحصیل در ترکیه در این سال ها مورد توجه دانشجویان بین المللی به خصوص ایرانیان قرار گرفته است که اپلای لند با سالها تجربه درخشان در زمینه اخذ ویزای تحصیلی در ترکیه و قبرس از صفر تا صد در کنار شماست تا در رشته و دانشگاه موردنظر خود و حتی دانشگاه های موردتایید وزارت علوم وبهداشت سریع و فوری پذیرش دریافت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در ارتباط باشید.