رشته برنامه نویسی در ترکیه
تحصیل در رشته برنامه نویسی در ترکیه

رشته برنامه‌نویسی در ترکیه (Computer Science and Programming) به دلیل تقاضای بالای صنعت فناوری، کیفیت آموزش در دانشگاه‌های برتر، و فرصت‌های شغلی متنوع، از پرطرفدارترین رشته‌های تحصیلی در ترکیه است. که مؤسسات آموزش عالی در ترکیه، رشته برنامه نویسی را در دو مقطع کاردانی و کارشناسی ارائه می‌کنند. پذیرش در دانشگا‌های دولتی ترکیه به وسیله آزمون صورت می‌گیرد و دانشگاه‌های خصوصی ترکیه تنها با شرط معدل پذیرش می‌کنند. شهریه این رشته در دانشگاه‌های دولتی 500 الی 300 دلار است و در دانشگاه‌های خصوصی 18000-5000 است. برای اطلاع دقیق از نحوه پذیرش و شهریه دانشگاه با کارشناسان ما در اپلای لند در تماس باشید تا شما را راهنمایی نمایند.

رشته برنامه نویسی در ترکیه

دوره کاردانی این رشته دو ساله است.که دانشجویان درسال اول مباحثی چون  زبان انگلیسی پایه، ریاضیات، سخت افزار و نرم افزار کامپیوتر را می‌گذرانند و در سال دوم آموزش‌های عملی را برای ورود به بازارکار می‌آموزند و در این دوره شبکه‌های کامپیوتری، برنامه نویسی اینترنت، پایگاه داده و مدیریت را می‌گذرانند و با تخصص وارد بازار کار می‌شوند.

دوره کارشناسی برنامه نویسی نیز یک دوره چهارساله است که با عنوان مهندسی کامپیوتر ارائه می‌شود. در مقطع کارشناسی پنج ترم اول، شامل مباحث عمومی رشته کامپیوتر می‌شوند. سپس، دانشجویان دوره‌های کارآموزی را می‌گذرانند. از سال چهارم به بعد نیز، می‌توانند در یکی از گرایش های رشته برنامه نویسی ادامه تحصیل دهند.

تحصیل برنامه نویسی ترکیه

چرا تحصیل برنامه‌نویسی در ترکیه انتخاب هوشمندانه‌ای است؟

تحصیل در رشته برنامه‌نویسی در ترکیه مزایای متعددی دارد، از این‌رو تحصیل در این رشته انتخابی ایده آل بخصوص برای دانشجویان ایرانی است. از این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد؛

  • دانشگاه‌های معتبر: دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه بوغازیچی و دانشگاه فنی خاورمیانه (METU) در رتبه‌بندی‌های جهانی جایگاه ویژه‌ای دارند و دارای اعتبار بین المللی هستند.
  • هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و اقتصادی : شهریه دانشگاه‌ها و هزینه زندگی در ترکیه نسبت به کشورهای اروپایی و آمریکا پایین‌تر است.
  • بازار کار پویا: ترکیه با رشد استارتاپ‌ها و حضور شرکت‌های فناوری بین‌المللی، فرصت‌های شغلی زیادی برای برنامه‌نویسان فراهم می‌کند و از فارغ‌التحصیلان این رشته حمایت می‌کند.
  • بورسیه‌های متنوع: بورسیه‌هایی مانند Türkiye Bursları هزینه‌های تحصیل و زندگی را برای دانشجویان بین‌المللی پوشش می‌دهند.
  • تنوع فرهنگی: ترکیه با ترکیب فرهنگ شرقی و غربی، محیطی جذاب برای دانشجویان بین‌المللی فراهم می‌کند.
  • نزدیکی جغرافیای به ایران: که رفت وآمد را برای دانشجویان راحت‌تر کرده است.

 

شرایط پذیرش رشته برنامه‌نویسی در ترکیه چگونه است؟

برای تحصیل در رشته برنامه‌نویسی در ترکیه، شرایطی وجود دارد که براساس این که در چه دانشگاهی تحصیل می‌کنید متغیر است. برای مثال برای پذیرش در دانشگاه‌های دولتی ترکیه شما ملزم به شرکت در آزمون‌‎های ورودی هستید و دانشگاه‌های خصوصی تنها با شرط معدل پذیرش می‌کنند. در ادامه قدم به قدم به بررسی شرایط موردنیاز برای تحصیل در رشته برنامه نویسی ترکیه خواهیم پرداخت:

  • مدرک تحصیلی مورد نیاز

-در مقطع کارشناسی شما ملزم به ارائه دیپلم دبیرستان یا مدرک معادل آن هستید.

-در مقطع کارشناسی ارشد نیز باید مدرک لیسانس در رشته‌های مرتبط (مانند علوم کامپیوتر یا مهندسی نرم‌افزار را ارائه دهید.

-در دوره دکتری، مدرک تحصیلی موردنیاز دانشگاه مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با رشته تحصیلی شما است.

  • آزمون‌های ورودی:

-دانشگاه‌های دولتی ممکن است آزمون YÖS (آزمون دانشجویان خارجی) یا آزمون‌های بین‌المللی مانند SAT یا ACT را بخواهند.

-برخی دانشگاه‌های خصوصی آزمون ورودی ندارند و بر اساس سوابق تحصیلی پذیرش می‌کنند.

  • مهارت زبان:

-برای تحصیل در برنامه‌های انگلیسی‌زبان مدارک TOEFL حداقل 80یا IELTS حداقل 6.5 باید ارئه دهید.

-برنامه‌های ترکی‌زبان نیز شما نیاز به مدرک TÖMER یا گذراندن دوره زبان ترکی دارید.

نکته: برخی دانشگاه‌ها در صورت نداشتن مدرک زبان شرایطی را بوجود آورده اند تا دانشجویان در دوره‌های آمادگی زبان دانشگاه شرکت نمایند.

  • مدارک موردنیاز:

آخرین مدرک تحصیلی به همراه ترجمه رسمی

ریزنمرات به همراه ترجمه رسمی

پاسپورت دارای اعتبار

توصیه نامه و انگیزه نامه

رزومه

مقالات علمی(درصورت وجود)

عکس

-بورسیه Türkiye Bursları برای دانشجویان ممتاز بین‌المللی درنظر گرفته شده است که تمامی هزینه های دانشجو را پوشش می‌دهد.

-بورسیه‌های دانشگاهی مانند بورسیه دانشگاه بیلکنت یا دانشگاه سابانجی که شرایط خاص خود را دارند.

دروس رشته برنامه نویسی

رشته برنامه نویسی در ترکیه دارای دروسی مشابه با رشته کامپیوتر است که شما باید این دروس را برای فارغ‌التحصیلی بگذرانید. این دورس به شرح زیر است:

 

  • ریاضی برای تکنیسین الکترونیک
  • آشنایی با برنامه نویسی و الگوریتم
  • اصول فناوری‌های اطلاعاتی
  • نرم افزارهای ابتدایی آفیس
  • برنامه نویسی و ساختار داده
  • سیستم‌های مدیریت دیتابیس
  • اصول کسب و کار
  • آشنایی با سخت ‌افزارهای کامپیوتری
  • برنامه نویسی تصویری
  • برنامه نویسی اینترنت
  • مفاهیم زبان برنامه نویسی
  • گرافیک‌های کامپیوتری

 

معرفی بهترین دانشگاه‌های برنامه‌نویسی در ترکیه

ترکیه دانشگاه‌های متعددی با برنامه‌های قوی در رشته برنامه‌نویسی و علوم کامپیوتر دارد که دارای اعتبار بین المللی هستند و بسیاری از این دانشگاه ‌ها موردتایید وزارت علوم ایران ما نیز هستند. در جدول زیر، بر اساس رتبه‌بندی‌های جهانی U.S. News و QS World University Rankings 2024بهترین دانشگاه‌ها برای آشنایی بیشتر شما در جدول زیر معرفی شده‌اند:

ردیف نام دانشگاه شهر رتبه جهانی
(QS2024)
شهریه سالانه (دلار) زبان تدریس ویژگی برجسته
1 دانشگاه فنی خاورمیانه آنکارا 336 3000-1000 انگلیسی/ترکی برنامه های قوی در هوش مصنوعی
2 دانشگاه بیلکنت آنکارا 502 16000-14000 انگلیسی امکانات تحقیقاتی پیشرفته
3 دانشگاه بوغازیچی استانبول 514 2000-500 انگلیسی/ترکی ارتباطات قوی با صنعت فناوری
4 دانشگاه سابانجی استانبول 526 18000-15000 انگلیسی تمرکز بر نوآوری و استارتاپ
5 دانشگاه کوچ استانبول 431 15000-12000 انگلیسی بورسیه های متنوع برای دانشجویان

 

تحصیل برنامه نویسی ترکیه

 

بررسی گرایش‌های رشته برنامه‌نویسی در ترکیه

رشته برنامه‌نویسی در ترکیه در مقاطع مختلف گرایش‌های متنوعی را ارائه می‌دهد که با نیازهای بازار کار هم‌راستا هستند و در جهت ارتقای کسب و کارها قدم بردارند. این گرایش‌ها دانشجویان را برای مشاغل پرتقاضا در صنعت فناوری آماده می‌کنند.

 

  1. گرایش های مقطع کارشناسی؛
  • علوم کامپیوتر (Computer Science)
  • مهندسی نرم‌افزار (Software Engineering)
  • مهندسی کامپیوتر (Computer Engineering)

 

  1. کارشناسی ارشد:
  • هوش مصنوعی (Artificial Intelligence)
  • امنیت سایبری (Cybersecurity)
  • علم داده (Data Science)
  • مدیریت سیستم‌های اطلاعاتی (Information Systems Management)

 

  1. دکتری:
  • الگوریتم‌های پیشرفته
  • رمزنگاری (Cryptography)
  • یادگیری ماشین (Machine Learning)

 

برآورد هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه

هزینه‌های تحصیل و زندگی در ترکیه بسیار مقرون به صرفه تر از سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی است. علاوه براین، دانشگاه‌های دولتی ترکیه دارای هزینه های کمتری نسبت به دانشگاه‌های خصوصی هستند. برای مثال شهریه دانشگاه فنی استانبول 2745-5470 لیر می‌باشد و شهریه دانشگاه کوچ که یکی دانشگاه خصوصی در ترکیه است  35300 لیر است. در جدول زیر میانگین هزینه‌ها آورده شده است:

 

ردیف نوع هزینه میانگین هزینه (سالانه) دلار
1 شهریه دانشگاه دولتی 3000-500
2 شهریه دانشگاه خصوصی 18000-5000
3 اقامت(خوابگاه یا آپارتمان) 5000-2000
4 غذا و حمل و نقل 3000-2000
5 سایر هزینه ها(بیمه،کتاب و..) 1000-500

 

نکته: بورسیه‌های تحصیلی مانند Türkiye Bursları یا بورسیه‌های دانشگاهی می‌توانند بخش زیادی از این هزینه‌ها را پوشش دهند که این بورسیه براساس شایستگی و رزومه تحصیلی به دانشجویان تعلق می‌گیرد.

بازار کار برنامه‌نویسی در ترکیه چگونه است؟

با پیشرفت تکنولوزی صنعت فناوری اطلاعات در ترکیه نیز  به‌سرعت در حال رشد است و فرصت‌های شغلی متعددی برای برنامه‌نویسان فراهم شده است. شهرهای استانبول، آنکارا، و ازمیر مراکز اصلی فناوری در ترکیه هستند. بر اساس تحقیقات و اطلاعات بدست امده از سال 2023 ، میانگین درآمد برنامه‌نویسان 7,750 لیر در ماه (تقریباً 230 دلار با نرخ تبدیل 2023) است و محدوده درآمدحداقل 3,560 لیر و حداکثر 12,300 لیر در ماه، بسته به تجربه و تخصص فرد است.موقعیت‌های شغلی پرتقاضا برای رشته برنامه نویسی در ترکیه به شرح زیر است:

  • توسعه‌دهنده نرم‌افزار (Software Developer)
  • مهندس داده (Data Engineer)
  • متخصص امنیت سایبری (Cybersecurity Specialist)
  • توسعه‌دهنده وب و اپلیکیشن (Web/App Developer)

شرکت‌های بین‌المللی مانند Huawei، Ericsson، و Microsoft در ترکیه فعالیت دارند و جز برترین شرکت‌ها در این زمینه هستند .همچنین استارتاپ‌های محلی مانند Trendyol و Hepsiburada فرصت‌های شغلی زیادی ایجاد کرده‌اند که فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در این مراکز مشغول به کار شوند.

 

معرفی بورسیه‌های تحصیلی برای رشته برنامه‌نویسی در ترکیه

ترکیه به منظور حمایت از دانشجویان ممتاز بورسیه‌های متعددی برای دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهد که هزینه‌های تحصیل و زندگی را کاهش می‌دهند. ترکیه بورسلاری کاملترین نوع بورسیه است که توسط دولت ترکیه به دانشجویان تعلق می‌گیرد و شامل پوشش کامل شهریه، اقامت، بیمه درمانی، و کمک‌هزینه ماهانه (تا 3,500 لیر در مقطع کارشناسی) می‌شود. برای دریافت این بورسیه شما بید شرایطی چون معدل بالا، مدرک زبان، و رزومه قوی داشته باشید. برای درخواست این بورسیه به وبسایت ترکیه بورسلاری در موعد مقرر مراجعه نمایید.

نوع دیگری از بورسیه‌ها وجود دارد که تحت عنوان بورسیه‌های دانشگاهی می‌باشد و دانشگاه‌هایی مانند بیلکنت، سابانجی، و کوچ بورسیه‌های مبتنی بر شایستگی ارائه می‌دهند که تا 100٪ تخفیف شهریه را شامل می‌شوند.

بورسیه‌های دولتی و خصوصی یکی دیگر از انواع بورسیه هستند که شامل بورسیه‌های مؤسسات مانند TÜBİTAK برای پروژه‌های تحقیقاتی در زمینه فناوری است.

تحصیل رشته برنامه‌نویسی در ترکیه ترکیبی از آموزش باکیفیت در محیطی مدرن ، هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه نسبت به سایر کشورها و فرصت‌های شغلی متنوع را ارائه می‌دهد. وجود دانشگاه‌های برتر مانند METU،دانشگاه بیلکنت، و بوغازیچی، همراه با بورسیه‌های فوق‌العاده، این کشور را به گزینه ای برتر برای تحصیل دانشجویان بین المللی تبدیل کرده است. شما می‌توانید با انتخاب درست دانشگاه و کسب مهارت‌های موردنیاز، آینده ای روشن برای خود بسازید.

آیا قصد تحصیل در ترکیه را دارید؟ اگر قصد مهاجرت تحصیلی دارید ، شرکت اپلای لند پذیرش تحصیلی بدون آزمون از تمامی دانشگاه‌های ترکیه بدون نیاز به مدرک زبان دریافت می‌کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت پذیرش تحصیلی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

 

 

 

مشاوره در واتساپ
اپلای لند